Проф. Кръстева прогнозира възможна коалиция между ГЕРБ, ДПС, Български възходИма един голям печеливш на тези

...
Проф. Кръстева прогнозира възможна коалиция между ГЕРБ, ДПС, Български възходИма един голям печеливш на тези
Коментари Харесай

Проф. Анна Кръстева: Големият печеливш на тези избори е президентът

Проф. Кръстева прогнозира възможна коалиция между ГЕРБ, ДПС, " Български напредък "

" Има един огромен печеливш на тези избори, той е най-невидимият. Това е президентът Румен Радев. Неговото присъединяване беше по всички вероятни линии - измежду тях е присъединяване му в структурирането на политическата сцена - влиза с нов партиен план на някогашния му министър председател. Като умел политик не залагаше на една партия ".

Това сподели пред  политологът проф. Анна Кръстева, учител в Нов български университет. И добави, че отговорността за комплицираната обстановка през днешния ден би трябвало да бъде поета от тези, които са свалили предходното държавно управление.

" Големият абсурд на ГЕРБ е неналичието на съдружен капацитет... Няма лесна рецепта за излизане от задънената улица как ГЕРБ да преодолее изолацията, в която самичък се е сложил ".

Политологът добави, че " да бъдеш съпротива в спешно време е забележителна обстановка, защото всяка рецесия работи против ръководещите, които и да са те ".

" Затова ПП явно тласкат някогашните си съдружни сътрудници към същата политика, с цел да отвръщат офертите на ГЕРБ за коалиция ".

Проф. Кръстева прогнозира възможна коалиция между ГЕРБ, ДПС, " Български напредък ".

" Политическата сцена е цялостен парадокс. Лявото се изпразни с помощта на Радев и Корнелия Нинова. Няма неприятно в това да се появи нов партиен индивид, само че в случай че още веднъж той е напълно инженерен план на президента, ние ще се озовем в президентска република без никаква политическа логичност. Ще бъде заровен политическият плурализъм ".

 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР